Articole

Șemineul perfect pentru casa ta!

Siguranța și confortul termic sunt aspecte esențiale pentru orice casă, iar șemineul este o opțiune populară pentru a le asigura. În alegerea șemineului potrivit, trebuie să luați în considerare combustibilul folosit, dar și puterea și tipul de focar.

Combustibilul folosit este primul aspect important de luat în considerare în alegerea unui șemineu:

• Șemineele pe lemne sunt o opțiune tradițională și populară. Lemnul este un combustibil ușor de achizitionat și, pe lângă căldura și frumusețea focului, oferă și independență energetică în situații de avarii la rețeaua electrică sau de gaze. Cu toate acestea, trebuie să luați în considerare și impactul asupra mediului și asupra sănătății, precum și necesitatea de a stoca și manipula lemnele.

• Șemineele pe gaz sunt o opțiune mai convenabilă și mai curată. Acestea vin cu telecomandă și senzori de siguranță, putând fi regulate cu ușurință. Dacă se poziționează pe un perete exterior, acestea nu necesită un coș de fum tradițional, doar o ventuză ca la unele centrale termice.

• Șemineele electrice sunt o opțiune modernă și din ce în ce mai populară. Acestea sunt ușor de instalat și nu necesită coș de fum, fiind potrivite pentru orice cameră cu o priză de curent electric. Acestea oferă o flacără realistă și pot fi utilizate doar ca element de decor sau pentru a oferi căldură.

• Șemineele cu bioetanol sunt o soluție interesantă și inovatoare, oferind o flacără adevărată fără deranjamente. Bioetanolul este un combustibil ecologic și nu necesită coș de fum, putând fi instalat oriunde.

Odată ce ați ales combustibilul, puteți lua în considerare puterea și tipul de focar. Puterea se măsoară în kilowați (kW) și este importantă pentru a asigura o încălzire adecvată a spațiului. Un șemineu echipat cu un focar de 9-12 kW poate fi o soluție optimă pentru orice casă.

În ceea ce privește tipul de focar, cele mai bune sunt focarele cu dublă combustie. Acestea sunt mai eficiente și mai ecologice, valorificând mai bine puterea calorică a lemnelor. Arderea în cazul acestui tip de focar este aproape completă, astfel încât emisiile de gaze toxice sunt reduse la minimum.


În concluzie, alegerea semineului potrivit poate fi o sarcină dificilă, dar luând în considerare combustibilul, puterea și tipul de focar, puteți găsi soluția ideală pentru casa dumneavoastră.

Nu te poți decide??

Daca ai nevoie de mai multe informatii pentru a lua o decizie, suna-ne la +40 757 818 945 în intervalul orar, L-V: 8:00-18:00, S: 9:00-14:00, sau trimite-ne un e-mail la office@splendfire.ro

Toti clientii nostri beneficiaza de consultanta gratuita!